Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Pár héttel ezelõtt a kormánypárti többség - MDF-es kemény tiltakozás ellenére - módosította a polgári törvénykönyvet, mégpedig úgy módosította, hogy az élettársi viszony most már nemcsak férfi és nõ között képzelhetõ el, hanem férfi-férfi és nõ-nõ között is.

Mi a vitában hosszú érvsorokat soroltunk fel, hogy miért veszélyes ez a lépés. Szó szerint a következõt mondtam a részletes vitában: "Gondoljanak csak bele abba, hogy egy iskolában egy ilyen kapcsolatban élõ tanár oktat. Ha ezt a kapcsolatot mintaként állíthatja a gyerekek elé - lévén jó tanár -, egy egész osztályt elvihet abba az irányba, amit a társadalom érdekei ellenének tartunk."

Sajnos, amitõl akkor tartottam, azóta bekövetkezett. Egerben lebukott egy pornófilmeket forgató csoport, és a vizsgálat közben derült ki egy borzalmas dolog, miszerint a forgatáson egy tanárnõ nyolcadikos diákkal pásztorórán - ha egyáltalán ez a szó használható erre az esetre - volt látható. (Derültség a bal oldalon.) Elmondtuk akkor..., úgy látom, kormánypárti képviselõtársaimnak tetszik a dolog, nem tudom, mi lenne akkor, ha esetleg a szülõk ülnének itt.

Meg kell kérdeznem államtitkár urat, hogy ön szerint alkalmas-e tanárnak olyan személy, aki nyíltan homoszexuális viszonyban él, illetve tudott róla. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage