Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Tisztelt Belügyminiszter Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A válaszból kiderült az, hogy nincs véleménykülönbség közöttünk abban, hogy a jelenlegi szabályozás nem elegendõ, nem jelent igazi visszatartó erõt. Ezért nyújtottunk be mi is törvényjavaslatot önálló indítvány formájában, törvénymódosítást, amikor abban gondolkoztunk, hogy kellõ visszatartó erõt teremtsünk a kutyák tenyésztésére, behozatalára, és az állatviadalok számának a csökkentésére.

Itt azt is hallottuk, hogy a belügyminiszter úr szerint sem elegendõ csupán ennek a bizonyos kormányrendeletnek a módosítása, hanem szükség van a törvényi szabályozásra is. A törvényi szabályozáson keresztül a szigorításra és a szankcióknak a szigorítására. Számunkra az elsõdleges szempont, ami nagyon fontos, az az, hogy sürgõsen foglalkozzon a parlament ezzel a kérdéssel, hiszen csak egy példát felhozva, ez a rendelet, amely most hatályban van és érvényes, nagyon könnyen kijátszható, hiszen a keverékekre nem vonatkozik a tiltás. Tehát nagyon könnyû kijátszani addig, amíg ez a törvény bármilyen formában, akár az állatvédelmi törvény, akár a '75. évi törvény idevonatkozó részének módosítása megszületik - az év második felében kerül erre sor az ön véleménye szerint -, addig több alomnyi kutyát, keveréket világra hozhatnak, kitenyészthetnek a tulajdonosok és ez, azt hiszem, hogy újabb, valós veszélyt jelent a társadalomra, a gyerekekre, az öregekre, a fiatal nõkre. Tehát nagyon könnyû kijátszani a rendeletet, és ezért fontosnak tartjuk, hogy sürgõsséggel napirendre vegye a parlament ennek a javaslatnak a tárgyalását.

Miután a belügyminiszter úr és a frakció között egyetértés tapasztalható és konstruktivitás tapasztalható a Belügyminisztérium részérõl, én ezért a belügyminiszter úr válaszát elfogadom. Köszönöm szépen. (Általános taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage