K. Csontos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. K. CSONTOS MIKLÓS (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Mint ismeretes, a csúcsforgalmi idõben a Városligetben korábban is állandó forgalmi dugók voltak. Nemrég végrehajtott kerékpárút- építés e helyzetet tovább rontotta, mert az M3-ról érkezõ hatalmas gépjármûtömeg egysávos forgalomra kényszerül a Hõsök tere irányába.

Az M3-as külsõbb részein ennek következtében araszoló gépkocsisor súlyos környezeti károkat okoz, az érintett gépkocsivezetõk pedig áldják a közlekedés szervezõit. Ráadásul, ezelõtt a gépjármûvek jelentõs része, a torlódást csökkentve ráfordulhatott az Állatkert irányába vezetõ útra, ahova most már csak célforgalommal lehet bejutni.

Mindezek alapján tisztelettel kérdem miniszter urat: érdemes volt-e a kerékpárutat megépíteni, ha ennek következménye még nagyobb forgalom lett? Lehetett-e mindezt elõre látni, ha igen, miért nem tettek intézkedést az építkezés leállítására? És végül: mit kíván tenni miniszter úr annak az áldatlan állapotnak a megszüntetésére? Köszönöm. (Gyér taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage