Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Igen. Köszönöm szépen. A zárószavazásra várhatóan jövõ héten kerül sor. Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az 1996. év hátralévõ részében a két- és többoldalú megállapodások alapján tervezett, országgyûlési hozzájárulást igénylõ csapatmozgásokról szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést H/2629. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki nem nyújtott be, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az 1996. év hátralévõ részében a két- és többoldalú megállapodások alapján tervezett, országgyûlési hozzájárulást igénylõ csapatmozgásokról szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés az országgyûlési határozati javaslatot 302 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 2 tartózkodással elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni. Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a határokat átlépõ televíziózásról szóló európai egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala. Az elõterjesztést H/2552. számon, a bizottságok ajánlásait pedig H/2552/2-3. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Az elõterjesztéshez módosító javaslatot senki nem nyújtott be. A határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a határokat átlépõ televíziózásról szóló európai egyezmény megerõsítésérõl szóló országgyûlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

(18.50)

Az Országgyûlés 303 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselõcsoportokat: kívánják-e szavazatukat megindokolni? Nem kívánják.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik Nagy Imre mártírhalált halt magyar miniszterelnök emlékének törvénybe iktatásáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/2444. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/2444/8. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Zwack Péter képviselõ úrnak, aki az elõterjesztõi zárszót kívánja ismertetni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage