Filló Pál Tartalom Elõzõ Következõ

FILLÓ PÁL (MSZP): Igen tisztelt Ház! Kedves Képviselõtársaim! Lehetséges, hogy ebben az évben a társadalmi szervezetek költségvetési támogatásának a bizottság által benyújtott javaslatáról történõ parlamenti vita két ok miatt nem kevert olyan nagy vihart, mint az elõzõ években. Az egyik az éjszakai tárgyalás ténye, amiben mindkét, az általános és a részletes vitát is gyakorlatilag késõ éjszakai órán folytattuk. Mindenesetre számomra igen nagy öröm, hogy arra a fajta személyeskedésre és éles politikai vitákra, amely az elmúlt esztendõkben jellemezte a bizottság javaslatának vitáját, ebben az évben nem került sor. Hozzá kell fûznöm azt is, hogy ebben az évben nem tudtunk konszenzusos javaslatot a bizottság nevében benyújtani, hiszen a szocialista képviselõk nem tudták elfogadni a bizottság által elkészített javaslatot teljes egészében.

Igen tisztelt, képviselõtársaim! Ma szavazunk a módosító javaslatokról. Két mondatot még engedjenek meg nekem. Az egyik az, hogy van egy viszonylag nagy és összefüggõ módosító csomag, amely elsõsorban a szervezeteknek a nevét módosítja, pontosítja azért, hogy a kifizetés során semmilyen probléma ne merülhessen fel. Az utólagos ellenõrzés során hat szervezetrõl kiderült, hogy nem feleltek meg pontosan a pályázati kiírásnak. Ezekhez kapcsolódó módosító indítvány készült, hogy ezek a szervezetek, miután nem feleltek meg, ne kaphassák meg a támogatást.

Igen tisztelt Ház! A bizottságunk többségi elvi döntést hozott arról, hogy semmilyen módosító indítványt nem kíván támogatni. Végezetül itt szeretném megköszönni a bizottság tagjainak és a szakértõknek elvégzett lelkiismeretes munkáját, és kérem a tisztelt Házat, hogy minél elõbb fogadjuk el a javaslatot azért, hogy a társadalmi szervezetek a támogatást mielõbb megkaphassák. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage