Szabados Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

SZABADOS TAMÁS (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Két észrevételem lenne ahhoz, amit Dobos Krisztina elmondott. Az egyik a 164. pontra. Szülõi kérésre, a szociális támogatás szabályai szerint a tanuló hazautazásához költségtérítés igényelhetõ - mondja ez a módosító javaslat. Azt hiszem, nyitott kapukat dönget képviselõ asszony, hiszen ez a szociális törvény alapján ugyanúgy igényelhetõ, tautológia lenne az oktatási törvénybe beemelni. Ez élõ lehetõség. A másik: az iskolaszékre vonatkozólag sokban egyetértek képviselõ asszonnyal: az iskolaszékek azokon a helyeken, ahol az elõzõ törvény kötelezõsége mellett valóban át is gondolták ennek a mûködését, ezekben az iskolákban valóban jól mûködik, és valóban a demokrácia intézménye is lehet - ezt teljes mértékben elfogadom.

Azt viszont nem fogadom el, hogy ez a törvény támadás az iskolaszékek ellen, hiszen ha figyelmesen elolvasta képviselõ asszony, akkor azt is olvashatta, hogy ha bármelyik résztvevõ közül kettõ akarja, akkor továbbra is mûködhet az iskolaszék.

(20.00)

Ez azt hiszem, egy olyan lehetõség, amely hogyha iskolákban, önkormányzatokban a szülõk, tanulók, fenntartók akarják, akkor ez továbbra is jól mûködhet. Valóban én is azt tapasztaltam, hogy azokon a helyeken, ahol ez átgondoltan alakult meg ez az iskolaszék, a most az utóbbi félév nagy társadalmi vitáiban ez az iskolaszék a demokráciának a nagyon jó színterei voltak. Úgyhogy ebben sok mindennel egyetértek önnel. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage