Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Gáspár Miklós itt az általam közölt adatok pontosságát kérdõjelezte meg. Természetesen a Bihari Mihály, és a Bauer Tamás-féle javaslat nem ugyanaz volt, ez természetes.

Mivel más megközelítése volt a munkához való jognak, mi jobbnak találtuk a Bihari Mihály-féle megfogalmazást. Mindössze errõl van szó. De ugyanannak a jognak, a munkához való jognak a szabályozásáról. Tehát ezt azt hiszem, így interpretálni, ahogy õ mondta, aligha lehet.

Torgyán József felszólalásánál pedig annyiban tudok reagálni, hogy õ ezt ugyan eléggé régen mondta, még az elsõ felszólalásában, amit idéztem, és elnök úr esetleg akkor még nem vett részt a vitában. Ezek elhangzottak a vitában, amirõl én beszéltem, tehát nem máshoz reagáltam. Én azt szeretném mondani, hogy én nagyon örülök, hogy Torgyán József most már finomította a korábbi álláspontot, mert korábban arról beszélt, hogy azért nem vettek részt az alkotmányozási folyamatban, mert ilyen fontos demokratikus jogokat, mint a kétkamarás parlament, mint a nép általi választás, a bizottság többsége nem támogatott. Hogyha Torgyán József ezt az álláspontot puhítja, az nagyon szimpatikus.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage