Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen az ügyrendi indítványt. Megkérdezem a frakciókat, hogy van-e valakinek hozzátenni valója Sepsey Tamás ügyrendi felvetéséhez. Senki nem jelentkezett.

Képviselõ Úr! Én azt gondolom, hogy a Ház tekintélyéhez az is hozzátartozik, hogy amikor az ön frakciójából is csak összesen ketten vannak jelen, akkor ezt a többi frakción ugyanígy számon kérni... Nem gondolom, hogy ebben a kérdésben minden egyes alkalommal ezt fel kellene vetni. Én nem hiszem, hogy ezek a felsorolások, ezek a Ház tekintélyét akármilyen pozitív irányba elõre tudják vinni.

Én nem rendelem el most a tárgyalás megszakítását. Folytatjuk az elõre megadott napirendi pontoknak megfelelõen a tárgyalásokat. Itt mindekinek a saját felelõsségérõl van szó. Minden képviselõnek magának kell tudnia eldöntenie, hogy melyik vitában milyen felelõsséggel vesz részt és ezt a választópolgárok elõtt képviselni.

Én tisztelettel arra kérem önöket, hogy ezeket a felvetéseket ne itt, a plenáris ülésen és ne minden egyes alkalommal vessék fel, hanem a frakciók magukban tisztázzák, hogy melyik frakció, milyen ügyben, hogyan képviselteti magát a parlament plenáris ülésén. Ezek itt nem elõrevezetõ és nem elõremutató viták az én megítélésem szerint.

Nekem egyébként most nem áll módomban és nem is áll szándékomban az ülést elnapolni. Folytatjuk az elõre meghatározott rend szerint.

Ha az a kérés, hogy errõl szavazzunk... Nem ez volt az ügyrendi javaslata. Ügyrendi észrevétele volt, hogy próbáljuk meg elérni a Ház tekintélyének megóvása érdekében, hogy minél többen legyenek jelen. Kérem, szavazzanak! Aki egyetért azzal, hogy ma az ülést ne folytassuk tovább, tegye fel a kezét. (Szavazás.)

Hát, ez láthatóan majdnem egyforma, de kisebbség, (derültség a teremben) hogyha jól szemrevételezem. Én jól szemrevételeztem, és ebbõl kisebbségben maradtak. Még hogyha ez szemmel kicsit nehezebb is volt, vagy lassabban ment is a megítélése, mégis eggyel vagy kettõvel kevesebbnek látszottak.

(16.40)

Folytatjuk az ülést és kérem, hogy a témának megfelelõ hozzászólásokkal folytassuk. Megadom a szót Hegyi Gyula képviselõ úrnak, Magyar Szocialista Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage