Szigethy István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Mivel a felszólalásomban arról beszéltem, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének a képviselõcsoportja és a munkacsoportja támogatja Trombitás Zoltánnak az arányosításra irányuló elképzelését, ugyanakkor Mécs Imre mostani felszólalásában ezzel ellentétes álláspont hangzott el. Szeretném

hangsúlyozni, hogy a munkacsoportnak az álláspontja változatlan. Úgy gondolom, hogy ebben a kérdésben Mécs Imre félreértette Trombitás Zoltánnak a javaslatát, hiszen a tiszta arányosságot a Nagy Sándor-féle javaslat tartalmazta, Trombitás Zoltán javaslata pedig azt, amirõl õ is beszélt, hogy szeretné, hogy az arányosításra kellene törekedni. Tehát azt hiszem, hogy itt nincs lényeges eltérés, egyszerûen félreértésrõl van szó.

A másik, amit szeretnék észrevételezni, hogy Mécs Imrének a nagyon emberi és nagyon tiszteletreméltó gondolatai - mind a kiskorúak választójogával kapcsolatosan, mind pedig a közügyektõl eltiltással kapcsolatosan - nem kerültek egyeztetésre a Szabad Demokraták Szövetsége alkotmány-elõkészítõ bizottságának a munkacsoportjával. Tehát ezt õ saját véleményeként mondta el. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage