Avarkeszi Dezsõ Tartalom Elõzõ Következõ

DR. AVARKESZI DEZSÕ (MSZP): Köszönöm szépen. Ennél a 102. pontnál Páva Zoltánnal és több más képviselõtársammal együtt kívántunk módosító indítványt benyújtani, illetve nyújtottunk be módosító indítványt. Amint az ajánlásból látom - sajnos - az oktatási bizottság egyharmada sem támogatta, és az elõterjesztõ képviselõje sem értett egyet. Ez hatalmas problémákat vethet fel, hiszen azt mondja, hogy a szövetség a sportágában kizárólagosan jogosult az általa szervezett, illetõleg rendezett sporteseményekkel kapcsolatos vagyoni értékû jogok hasznosítására.

Ebbõl azt a két szót szerettük volna kivenni, hogy "szervezet", "illetõleg". Ugyanis, ha ez így marad, ez azt jelenti, hogy például a labdarúgás sportágban a nemzeti bajnokság valamennyi mérkõzésén a mezekbõl, a

mezeken szereplõ reklámokból, minden más, a pályán elhelyezett reklámokból befolyó összeg is a Magyar Labdarúgó Szövetséget fogja illetni, és nem azokat az egyesületeket, amelyek a csapatokat indították a bajnokságban, akik a mérkõzéseket rendezik. Ehelyett javasoltuk mi azt, hogy csak az általa rendezett sporteseményekkel kapcsolatos vagyoni értékû jogokat hasznosíthassa a szövetség. Ami azt jelenti, hogy a válogatott mérkõzéseket olyan sportágakban, ahol a nemzeti bajnokság, az egy esemény és maga a szövetség szervezi, ekkor kerülhessen csak a haszon, a bevétel a szakszövetség pénztárába, és ne vegyük el a sportegyesületektõl azt a bevételt, ami teljesen természetesen a jelenlegi gyakorlat szerint is õket illeti.

Nem tudom persze, hogy erre mi a megoldás. Egyik megoldás, hogyha kérjük, hogy errõl majd külön szavazhassunk, de szerintem sokkal jobb lenne, hogyha mind a bizottság, mind az elõterjesztõ belátná, hogy ez egyszerûen tarthatatlan ez a megoldás, az egyesületek számára teljes mértékben elfogadhatatlan. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage