Bakonyi Tibor Tartalom Elõzõ Következõ

BAKONYI TIBOR (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Elõbb Avarkeszi Dezsõ a sport finanszírozásával kapcsolatosan mondott néhány olyan támogatandó

módosító indítványban elhangzott vagy javasolt tételt, amelyre érdemes odafigyelni.

Viszont szeretnék még néhány, egyéb módosító indítványra a figyelmet felhívni.

Ezek közül az egyik, hogy a közalapítványok forrásának biztosítására kétféle logikán javasolunk forrást biztosítani.

Az egyik logika, ez a költségvetési logika, amelyet egyre kisebb mértékben gondolunk állandóan szorgalmazni. A másik logika pedig az automatizmus, amelyik állandóan biztos és kiszámítható lehetõséget biztosít a közalapítványok gazdálkodásának.

Javaslatunkban azt gondoltuk, hogy a Tóth úr szerencsejáték-adójának a száz százalékát, valamint egy másik kapcsolódó módosítóban a sorsolások, szerencsejátékok adójának tizenkét százalékát gondoljuk forrásként biztosítani a közalapítványoknak.

Szeretném még itt megjegyezni, hogy ez a forrás, amit úgy látunk, hogy lehetséges a mûködés beindításához, hosszú távon azért nem elégséges.

Ezért azt gondoltuk, egy késõbbi szakaszban, hogy szüksége van a közalapítványoknak egy olyan vagyonra, amely folyamatosan a mûködtetést segíteni tudja. Így a sportlétesítmények vállalatának 75 százalékos tulajdonjogát is gondoljuk ebbe az alapítványba elhelyezni, hogy az ott esetleg értékesített ingatlanok bevételei további forrásokat tudjanak biztosítani a közalapítványoknak.

Van még egy olyan módosító indítványunk, amely az egyéb sportcélú ingatlanok értékesítésével kapcsolatosan azt a javaslatot teszi, hogy az ebbõl befolyó összegeket fejlesztésre, korszerûsítésre és sportintézmények létrehozására is lehessen fordítani, valamint 180. számon szólunk arról, hogy szeretnénk javaslatot tenni, hogy a nemzetközi sportolók, élsportolók mindenképpen balesetbiztosítást kössenek. Ez egyrészt az õ számukra valamifajta plusz életesélyt, életesély-jobbítást ad, illetve a sportolók biztonságát segíti. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a teremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage