Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Nagyon idõszerû Bogárdi Zoltán képviselõ úrnak a napirend elõtti felszólalása, mert a közalkalmazottak elbizonytalanítását az egész társadalom érzi. A közalkalmazottak olyan személyek, hogy ha jól végzik a munkájukat, nem veszi észre a társadalom, de ha elbizonytalanodtak - mint ami az utóbbi években jellemzõ rájuk -, akkor bizony az állampolgárok nagyon komolyan megérzik ezt az elbizonytalanodást.

Én a mezõgazdaság területérõl szeretnék beszélni. Amikor a területi államigazgatási szervezeteket, FM hivatalokat, állat-egészségügyi, növény- egészségügyi állomásokat a megyei közigazgatási hivatal alá próbálta söpörni a tisztelt szakértõ kormányzat. Maga a Földmûvelésügyi Minisztérium is erõteljesen tiltakozott - többször szóba került ez a téma itt napirend elõtt is -, és pártállástól függetlenül minden agrárképviselõ egyetértett abban, hogy ebben az átmeneti idõszakban nagy bûn lenne a mezõgazdasági termelõkkel, mezõgazdasággal szemben, ha ez bekövetkezne.

Sajnos, ahogy múltkor föltettem egy hete, vagy két hete ezt a kérdést, hogy: " Van-e a Földmûvelésügyi Minisztériumnak tekintélye a kormányon belül?" Jelen esetben is azt kell mondani, hogy minimális, vagy egyáltalán nincs tekintélye a Földmûvelésügyi Minisztériumnak, hisz a Belügyminisztérium állandóan lebegteti ezt a témát, hosszú hónapok óta nem történt meg a döntés, és a közalkalmazotti kar elbizonytalanodott. Ennek a mezõgazdasági termelõk isszák meg a levét, hisz ebben az átmeneti idõszakban, amikor a különbözõ támogatási rendszert, amikor a kezdõdõ családi magángazdaságokat kéne támogatni, ha akkor egy ilyen elbizonytalanodott megyei FM hivatalok, vagy akár a növény-egészségügyi, állat-egészségügyi állomások vannak, akkor ez mindnyájunk kárára fog történni. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage