Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Úgy tûnik, hogy a parlamentben teljes egyetértés van az ügyben, hogy a parlamenti képviselõket vagyoni értelemben is átláthatóvá kell tenni. Meglepõ számomra, illetve az SZDSZ számára az, hogy sokan erre most döbbennek rá. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Szeretnék emlékeztetni arra, hogy az SZDSZ parlamenti frakciója az elõzõ parlament utolsó évében, 1994-ben egy olyan javaslatot nyújtott be a parlamentbe, amely a képviselõk vagyonnyilatkozatának nyilvánosságra hozatalát javasolta. Az akkori kormányzati többség, amelynek itt maradt része a parlamentben most sokat panaszkodik, hogy nem fogadjuk el minden javaslatát, leszavazta javaslatunkat, és nem kerülhetett napirendre ez az ügy. (Taps a kormányypártok padsoraiban.) Ez sajnos így volt.

Természetesen továbbra is fenntartjuk azt a javaslatunkat, és ha most más a támogatása, mint korábban volt, fenntartjuk azt a javaslatunkat, hogy igenis legyenek nyilvánosak a képviselõi vagyonnyilatkozatok. Kiegészíteném Pusztai Erzsébet javaslatát azzal, hogy a folyamatosan parlamenti képviseletet betöltõ emberek természetesen a '90-es vagyonyilatkozatukat is hozzák nyilvánosságra. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és az ellenzék padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage