Filló Pál Tartalom Elõzõ Következõ

FILLÓ Pál (MSZP): Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Képviselõtársaim! A gazdasági stabilizációt szolgáló egyes törvénymódosításokról szóló törvény 79. §-ának (1) és (2) bekezdése értelmében 1996. szeptember 30-át követõen csak azoknak folyósítható további két évre a jövedelempótló támogatás, akik 1995. július 1. és 1996. szeptember 30. között legalább 90 nap munkaviszonnyal rendelkeznek. Azok a jövedelempótló támogatásban részesülõ személyek, akik a 90 nap idõtartamú munkaviszonyt nem tudják 1996. szeptember 30-áig megszerezni, kevés kivétellel elveszítik a jövedelempótló támogatásra való jogosultságukat.

(14.30)

Tisztelt Ház! E személyek rendszeres szociális ellátás nélkül maradnának. Ezért nyújtottuk be képviselõtársainkkal javaslatunkat, amelyben három hónappal kívánjuk meghosszabbítani a továbbfolyósításhoz szükséges munkaviszony megszerzéséhez rendelkezésre álló idõtartamot. Elsõsorban azok számára jelenthet ez segítséget, akiknek '96. szeptember 30-áig csak részben sikerül megszerezni a fentiekben elõírt szükséges munkaviszonyt.

Kedves Képviselõtársaim! Bízzunk abban, hogy ez a három hónap sok érintett számára teszi lehetõvé a szükséges munkaviszony megszerzését, és ezzel jogot arra, hogy továbbra is a jövedelempótló támogatást megkaphassa. Ebben kérem a tisztelt Ház támogatását. Köszönöm a figyelmet. (Taps a teremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage