Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Ami az 1995-ös eredményeket illeti, azok tényleges eredmények voltak, nem pedig egy sikerpropaganda eredményei a valóságban. Elég talán, ha arra utalok, hogy ezek figyelembevételével is kötötte meg a Valutaalap Magyarországgal a szerzõdést, illetve ennek figyelembevételével is döntött úgy az OECD, hogy felveszi tagjai sorába Magyarországot. Ez jelzi az ország nemzetközi megítélését e tekintetben.

Ami az ön tényleges kérdését illeti, nevezetesen a privatizációs bevételekkel kapcsolatos garanciavállalásokat, itt általánosságban arról tájékoztathatom a képviselõ urat, hogy ilyen privatizációs szerzõdések esetében különbözõ mértékû garanciavállalásokra minden esetben sor került, ez így volt a korábbi privatizációs döntések kapcsán is, hiszen bizonyos tekintetben, kockázatokat vállal akkor a befektetõ, amikor általa nem ismert ügyekkel kapcsolatban kér információt, és ezekre vonatkozik ez a bizonyos garanciavállalás.

Ennek a tényleges mértéke azonban nem azonos a bevételekkel, és a kormány természetesen nem zárkózik az elõl el, hogy abban az esetben, ha az Országgyûlés illetékes bizottságát ez érdekli, akkor a privatizációs miniszter úr természetesen rendelkezésre áll részletes információkkal e tekintetben. Nyilván a problémát az jelenti, hogy ilyen bizottsági igény nem volt, következésképpen ennek megfelelni így nem lehetett, ez azonban nem jelenti azt, hogy valós lenne képviselõ úr azon állítása, hogy ezek az adatok az Országgyûlés számára nem hozzáférhetõek. Kérni kell, és a privatizációs miniszter úr beszámol. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárt soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage