Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõnõ! Tekintettel arra, hogy a kérdése háromnegyed egykor érkezett és meglehetõsen konkrét ügyre vonatkozik, így nem volt lehetõségem tájékozódni a kérdésben.

Ami az eredeti címet illeti - a petõfibányai temetõvel kapcsolatos kérdés rendezését -, arra azt válaszoltam volna, hogy ilyen ügyek már voltak a minisztérium praxisában. Természetesen tudunk segítséget nyújtani a településeknek, illetve ilyen ügyeket oldott is már meg a Belügyminisztérium.

A kérdés azonban a címben feltettnél ezek szerint lényegesen általánosabb, mert arra az 1989-es - egyébként információim szerint valóban hibás - döntésre hivatkozik vissza, amelynek az eredményeként létrejött, például a temetõt illetõen, ahová a petõfibányaiak temetkeznek, ez az áldatlan helyzet.

Ezért én a képviselõnõnek azt tudom ígérni, hogy a Belügyminisztérium meg fogja keresni mindkét települést, áttekinti a helyzetet, és minden valószínûség szerint lehet találni olyan megoldást, amely mindkét település számára adott esetben megfelelõ lehet. Köszönöm szépen a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage