Koltai Imre Tartalom Elõzõ Következõ

KOLTAI IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Kérdésem lényege, amelyet - Varga Lajos képviselõtársam nevében is - még márciusban adtam be, arra vonatkozik, hogy miként halad a kettes út településeket, tehát Vácot, Szõdligetet, Gödöt és Dunakeszit elkerülõ új nyomvonalának építése.

A tél végén és a tavasz elején ennek a folyó beruházásnak a vizsgálata azt mutatta, hogy miután rendkívül kemény volt a tél, valamint egyéb más problémák is adódtak a közmûvekkel, közmûvek áthelyezésével, új környezetvédelmi igények merültek fel. A tényleges kivitelezés volumene lényegesen meghaladta az eredetit, például a kettes és tizenkettes út új kapcsolatánál, bizonyos finanszírozási, kisajátítási problémák is felmerültek. A budapesti becsatlakozás sem teljesen tisztázott még, és újabban felmerül az útszerkezettel kapcsolatos különbözõ problémák és viták ügye is.

Ebben a vonatkozásban kérdéssel fordulok önhöz, hiszen ez a beruházás a Pest megyei 2 és 3 választókörzetnek egy olyan rég óhajtott, legnagyobb és legfontosabb beruházása, amelynek az elkészültét az itt lakók már rendkívüli módon várják.

Kérdésem tehát végül is az, hogy a miniszter úr hogy ítéli meg, biztosítottak-e a feltételek a beruházás továbbfolytatásához, illetõleg elkészül-e határidõre ez a mindannyiunk által várt komoly beruházás?

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage