Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök asszony, a szót. Annál inkább is elfogadom a belügyminiszter urat, mert õ mint kvázi miniszterelnök-helyettes a miniszterelnök úrral az elmúlt hónapokban többször megvitatta, miként lehetne eredményesebben fellépni a tolvajokkal, rablókkal, a nemzeti vagyon elherdálóival szemben, és én most adnék egy konkrét adatot, már csak azért is, hogy lekörözze a miniszterelnök urat.

A Gabona Rt.-re utalnék ismét, akik most, 1996 májusában adták el áron alul a részvényeik jelentõs részét. Itt van az értékelés a kezemben, a Kvantum Investment Bank készítette el gyönyörû grafikákkal, nagyon meggyõzõ érvekkel rámutatott arra, hogy összességében elmondható, hogy a Gabona Rt. gazdálkodása igen stabil, jól szervezett, és nagyon szép dolgokat mond róla. Itt pedig kimutatja, hogy a cég üzleti értékei megközelítõleg 2,8 milliárd forint, ami 216 százalékos árfolyamnak felel meg. A jövedelmezõségi módszerek alapján a részvények értéke a 220-260 százalékos sávban mozog, amelybõl a legvalószínûbb érték 240 százalék. Mégis nagyvonalúan a végén 210 százalékra mondja, hogy az biztonsággal értékesíthetõ piaci áron. Rögtön el is adták 170 százalékért, ami egyértelmûen azt jelenti, hogy itt 100-200 milliót valaki, valakik zsebre vágtak.

Miután most, az elõbb merült fel, és erre is ön adta meg a választ, hogy a somogyi Sérsekszõlõs és Torvaj község lakóinak tornádókárára nem jut pénz, rögtön egy tipp, hogy íme, csak egy kicsit a Gabona Rt.-nek ezt a tranzakcióját meg kellene kapargatni, és már lenne pénz. De itt a tolvajok ellen kell fellépni, hogy Torvajnak jusson. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage