Szilágyiné Császár Terézia Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Egyébként is már olyan jól összeszoktunk államtitkár úrral, egymáshoz. (Derültség.) Már harmadszor fordulok önhöz az elmúlt év augusztusában meghirdetett pályázatok ügyében, amely az állattenyésztés fejlesztését és korszerûsítését hivatott támogatni. Illetve most harmadszor, önön, vagy a kormányon egy ígéretet szeretnék számon kérni.

Legutóbb április 16-án kérdeztem meg önt, önhöz volt akkor is szerencsém, ön nagy boldogan a következõket mondta: jó hírrel szolgálhatok, a kormány három héttel ezelõtt döntött, 5,8 milliárd forint kifizetését engedélyezte. Miután a levélváltás megtörténik, ígérte akkor ön a kormány nevében és tárcája nevében, május második felében a pályázók meg fogják kapni a támogatást. Nos, hát május 20-a, május második fele elmúlt, államtitkár úr.

A gond ott kezdõdött, amikor ön nem olyan túl régen Nyíregyházán járván, köztudottan egy agrármegyérõl van szó, agrárfórumot tartott, sajtótájékoztatót is természetesen, s ott a következõt mondta, itt már arányosan csökkentett támogatásokról beszélt, hisz szegény a kormány, szegény a büdzsé, a tárca, nyilván csökkenteni kell arányosan. Talán ez még nem is fájna annyira a pályázóknak. Az viszont igen, hogy ön azt mondta, ígérvénye ugyan van az FM- nek a Pénzügyminisztériumtól 6-8 milliárd forint kiegészítõ támogatási keretre - gondolom, errõl az 5,8 milliárdról van szó -, ám, hogy ezt a pénzt honnan fogják majd elõvenni, azt még aligha tudja valaki.

Ezért most megkérdezem öntõl: elõkerült-e a pénz, tudja-e már a Pénzügyminisztérium, hogy egy felelõs kormány döntése idején hol volt ez a pénz, vagy honnan vette elõ, és hogy végül is ön '96 május második felére gondolt-e április 16-án, vagy '97 május második felére? Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage