Medgyasszay László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. MEDGYASSZAY LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Miniszter Úr! Ha az interpelláció mûfajánál tartanánk, akkor azt mondanám, hogy azzal a feltétellel fogadom el a válaszát, hogy ezen a kormányülésen pozitív válasz születik. Én értem, hogy ön a miniszterelnök úr helyett nem tud egyértelmû ígéretet tenni, hiszen egy kormány felelõs miniszterelnöke nagyobb hatáskörû döntési lehetõséggel rendelkezik egyszemélyben is, mint belügyminisztere, akit én egyébként rendkívül tisztelek, mármint önt.

Azt a hivatkozást viszont, hogy törvény szabályoz valamit, egy 72 százalékos kormánytöbbség esetén számomra sohasem megfelelõ hivatkozás. Na persze, ez többször is elõfordul, amikor kormányzati intézkedéseket indokolnak. A 72 százalékos többséggel egy törvényt pillanatok alatt meg lehet változtatni. (Nevetés a kormánypártok padsoraiban.) Ha ez nem így van, akkor tessék megpróbálni egyszer hatékonyan ezt végleg megoldani.

És még egy megjegyzésem és kérésem. Sokorópátkán, Mihályiban és abban a tizenöt községben, ahonnan telefonon - nemcsak engem, valószínû más képviselõt is - felhívtak, nem elégednek meg, miniszter úr, ezzel a válasszal. Remélem, a kormányülés után, a tájékoztató után elégedettebbek lesznek az emberek. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldali padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage