Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal következik.

Az ajánlás 1., 2. és 6. pontját az elõterjesztõ támogatja. Most tehát ezeket a támogatott módosító javaslatokat teszem fel szavazásra. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 3. pontjában lévõ indítvány elfogadását.

Tisztelt Országgyûlés! Elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 268 igen, 18 ellenszavazat és 28 tartózkodás mellett elfogadta.

Most a további, az elõterjesztõ által nem támogatott módosító javaslatokról határozunk. Az ajánlás 4. pontjában a mezõgazdasági bizottság a határozati javaslat kiegészítését indítványozza, amelyben a Volán társaságok részletes felsorolására tesz indítványt. A költségvetési bizottság támogatja, a gazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 120 igen, 162 ellenszavazat és 32 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Az ajánlás 5. pontjában a kulturális bizottság a nemzetgazdaság mûködõképessége szempontjából jelentõs állami tulajdonú társaságok körét a Nemzeti Tankönyvkiadó Részvénytársasággal javasolja kiegészíteni. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy az ajánlásban leírási hiba történt, a módosító indítványt a költségvetési bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

A Országgyûlés a módosító javaslatot 103 igen szavazattal, 182 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett nem támogatja.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra jövõ szerdai ülésnapunkon kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A magyar közlekedés-politikáról és megvalósításához szükséges legfontosabb feladatokról szóló országgyûlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatalára kerül sor. Az elõterjesztést H/1311. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig H/1311/8., 10., 12. és 14. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Lotz Károly miniszter úrnak, aki válaszol a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage