Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztõ írásban új változatban tájékoztatta a frakcióvezetõket arról, hogy az ajánlás 1., 2., 4., 10. és 11. pontjait a kiegészítõ ajánlás 3. és 4., a második kiegészítõ ajánlás 1. és a harmadik kiegészítõ ajánlás 1., 2., 3. és 4. pontjait támogatja. Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy ezek elfogadása kizárja az ajánlás 3., 15., 20. és a kiegészítõ ajánlás 1. pontjában lévõ indítványok elfogadását. Most tehát a kormány által támogatott javaslatokat teszem fel szavazásra az elõbb ismertetettek szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 289 igen, 24 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogatott, de az eddig elfogadott indítványok ismeretében még szavazni lehet róluk. A 13. pontban Szõdi Imre és képviselõtársai a 3. pontot új ponttal kívánják kiegészíteni. Javaslatuk szerint a közvetlen nemzetközi összeköttetést biztosító vasútvonalak villamosítása is szerepeljen a fõ feladatok között. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a gazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Közbeszólások: Nem! Nem!) (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 116 igen, 179 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 17. pontban Szõdi Imre és képviselõtársai azt kezdeményezik, hogy a közlekedési szövetségek és tarifaközösségek létrehozásával is segíteni kell a tömegközlekedés vonzóbbá tételét. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a gazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Közbeszólások: Nem! Nem!) (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 62 igen, 183 ellenszavazat és 78 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 18. pontban Bogárdi Zoltán a kerékpárforgalom fejlesztésének igényét fogalmazza meg a 3. f) alpontban. A javaslatot a bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Közbeszólások: Igen! Igen!) (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 87 igen, 221 ellenszavazat és 14 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 23. pontban Bogárdi Zoltán a normaszöveget két új ponttal kívánja kiegészíteni, amely további kerékpárforgalmi létesítmények megépítését tûzi ki célul. A gazdasági bizottság támogatja, a környezetvédelmi nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 83 igen, 205 ellenszavazat és 36 tartózkodás mellett nem fogadta el.

A 24. pontban Szõdi Imre és képviselõtársai azt kezdeményezik, hogy meg kell vizsgálni az egységes közlekedési alap létrehozásának lehetõségét és feltételeit. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a gazdasági nem. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 107 igen, 189 ellenszavazat és 26 tartózkodás mellett nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl szavazni kellett volna és nem szavaztunk? Nincs.

Tisztelt Országgyûlés! Zárószavazásra várhatóan a jövõ héten kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztés T/1967. számon, az egységes javaslatot pedig T/1967/33. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki nem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

(18.20)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 305 igen, 18 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta. Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat megindokolni? Megadom a szót Torgyán József képviselõ úrnak, aki a Független Kisgazdapárt képviselõcsoportjának szavazatát indokolja. (Moraj a teremben.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage