Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A többi képviselõcsoport nem kívánja szavazatát indokolni, ezért soron következik a tervezõ- és szakértõ mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló törvényjavaslat zárószavazása. Az elõterjesztést T/2064. számon, az egységes javaslatot pedig T/2064/55. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a tervezõ- és szakértõ mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 316 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e indokolni szavazásukat. Nem.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik Nagy Imre mártírhalált halt magyar miniszterelnök emlékének törvénybe iktatásáról szóló törvényjavaslat zárószavazása. (Moraj a teremben.)

Az elõterjesztést T/2444. számon, az egységes javaslatot pedig T/2444/9. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Mivel az egységes javaslathoz senki sem nyújtott be módosító javaslatot, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e Nagy Imre mártírhalált halt magyar miniszterelnök emlékének törvénybe iktatásáról szóló törvényjavaslatot az egységes javaslat szerint? Kérem, szavazzanak! (Hangos bekiabálások mindkét oldalról.)

Kimondom a határozatot. Az Országgyûlés 167 igen szavazattal, 77 ellenszavazat és 64 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Megkérdezem a képviselõcsoportokat, kívánják-e szavazatukat indokolni? Rubovszky György nevét látom a monitoron. Megadom a szót Rubovszky György képviselõ úrnak, aki a KDNP képviselõcsoportja szavazatát indokolja.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage