Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az SZDSZ- frakció nevében szeretném köszönetemet kifejezni a hétpárti javaslatot elõkészítõ bizottság minden tagjának és szakértõinek, akik közel négy hónapi munka eredményeként az Országgyûlés asztalára olyan javaslatot tettek le, megkísérelve a lehetetlent, hogy ezt a közel alig 400 millió forintot, közel 4 milliárd forintnyi igénnyel szemben valamilyen módon, elvek szerint, egységesen elfogadott szempontok szerint, elosszák.

Ezt a munkát az Országgyûlés hétpárti bizottsága elvégezte és elõször 1994- ben az SZDSZ javaslatára olyan bizottság tette le ezt az Országgyûlés asztalára, amely nem élt azzal a lehetõséggel, hogy erõarányosan álljon föl. Nem élt azzal a lehetõséggel, hogy képviselõit a parlamenti mandátumok arányában küldje a bizottságba, hanem lehetõvé tette az ellenzék számára is, hogy ellenzéki és kormánypárti képviselõk egyenlõ arányban, egyenlõ létszámban tegyenek javaslatot az Országgyûlésnek.

Az SZDSZ ezt a bizottsági javaslatot támogatta. A mostani formájában azonban nem tudta elfogadni ezt a javaslatot. Ezzel indokolnám tartózkodó szavazatunkat. Nem tudta ugyanis támogatni és elfogadni azt, hogy az egyik párt egy csoportjának javaslata érvényre jusson, ez érvényesüljön, és ezért tartózkodtunk a szavazásnál. Köszönöm figyelmüket. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage