Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kapronczy képviselõtársunk egy rendkívül kényes kérdést próbált feszegetni. Természetesen, mivelhogy rendkívül szerteágazó, az egész kérdést nem tárgyalhatta felszólalásában. Az a válasz, ami nemcsak most államtitkár úrtól, hanem már hónapok óta erre a kérdésre adódik, sajnos, nem kielégítõ. Nem kielégítõ, mert nem érzi az ember a válaszokban azt a szándékot, hogy a minisztérium be akarná ismerni azt a hihetetlen nagy hibát, ami a pályázatok kiírása, és az egész mûködtetés körül történt.

Ezért jön vissza állandóan a parlament elé kérdés, interpelláció formájában, mert a minisztérium nem hajlandó beismerni, hogy hihetetlen nagy kárt csinált a mezõgazdaságnak ezzel a végig nem gondolt, elhamarkodott és rosszul elkészített 1996. évi támogatási rendszerrel. Nem tudom elfogadni azt az érvet, miszerint majd jövõre csak azok kapnak, akik.

Tisztelt Képviselõtársaim! A minisztérium kiírta a pályázatot, amiben nem kért megtérülést a beruházásokhoz, hanem egy igazolást, hogy egymillió forintos bevételre szert tesz a beruházó. Ez nulla. Ezen már 1970-es években túl volt a magyar mezõgazdaság, így nem mûködik.

Nem beszélve arról, hogy a földbérleteknél önök ötéves bérletet kértek a beruházóktól, és elfelejtették azt, hogy a gesztenye, a dió 9 év múlva fordul termõre, de az alma is 4 év és a szõlõ is 4 év.

Tehát nincs ok arra, hogy a minisztérium azt mondja, majd így meg úgy megszigorítjuk, egy rosszul kiírt pályázat után be kell ismerni, rossz volt, késõbb jobban szeretnénk csinálni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage