Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Kelemen András frakcióvezetõ-helyettes úr által felvetett dolog történelmi gyökerei szerintem ott keresendõk, amikor évtizedekkel ezelõtt a szocializmus virágkorában az áldott állapotban lévõ nõt terhes nõnek nevezték - terhes tanácsadás, tehát a terhes fogalom kapcsolódott az áldott állapotban lévõ nõhöz.

(10.20)

Itt maga a gondolkodás is azt jelezte, hogy ez egy terhes, szinte terhes a társadalomnak... Az akkori szociális ellátó rendszer valahogy még biztosította a dolgot, de ideológiailag... (Derültség a kormánypárti padsorokban.) A tisztelt szocialista képviselõk nagyon zajonganak, úgy látszik, elevenükre tapintottam, hisz a (Ismét derültség a kormánypárti padsorokban.) terhes szó azt jelentette, hogy a gyereket nem az "Isten, haza, család" ideológia jegyében, hanem abban az ateista, materialista szemléletben, amikor a gyerek egy volt a különbözõ társadalmi szükségek közül, amely a társadalmat reprodukálta.

Ennek az egyenes következménye lett akkor, amikor az úgymond piacgazdaság már nem tudta lehetõvé tenni a nagy szociális ellátórendszert és nem gondoskodott a társadalom akkor - amit Kelemen András és Semjén Zsolt képviselõtársaim elmondtak -, egyenes következménye lett ez a vadkapitalista és felbomló társadalomnak az a könyörtelensége, amely igenis akár szervi eladásokat - tehát embertelen dolgokat - képvisel.

Mi, aki az "Isten, haza, család" jeligében szeretnénk politizálni, és kapjuk a kormányoldalról örökké a gúnyos mosolyokat, bizony mi abból indulunk ki, hogy amikor 3% jutott vissza az egyházi kezelésbe - korábban 50-60 százalékban az iskolák egyházi tulajdonban voltak -, igenis ez az ateista, materialista szemlélet keletkeztette azt, hogy ma ezek megtörténhetnek Magyarországon. Tehát igenis nincs más lehetõség, minthogy önbírálatot kell gyakorolni a kormánynak, az egész társadalomnak, és vissza kell térni azokhoz a keresztényi tanokhoz, amelyek jellemezték a magyar társadalmat. Köszönöm. (Taps a jobb oldali padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage