Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kis figyelmet kérek, tisztelt Országgyûlés!

Tisztelt Országgyûlés! Még egy kis türelmet kérek, és megkérem képviselõtársaimat, hogy foglalják el helyüket. Csizmár Gábor képviselõ úrnak igaza van, bár örültem volna, hogyha ezt korábban veszi észre a képviselõ úr, és az elnök asszony is örült volna.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 99. pontjában Csizmár Gábor, Csige József és Horn Gábor képviselõ urak a 19. § (2) bekezdésében a törvény 24. § (4) bekezdésének módosítását javasolják, amely szerint az óvodai foglalkozásokat oly módon kell megszervezni, hogy az óvoda a szülõk igényei szerint eleget tudjon tenni az óvodai neveléssel a gyermek napközbeni ellátásával összefüggõ feladatainak. Az e törvényben meghatározott óvodai feladatok ellátásához igénybe vehetõ heti idõkeret 50 óra, melyet indokolt esetben meg kell növelni a gyermek napközbeni ellátásával összefüggõ feladatokhoz szükséges idõvel.

Tisztelt Országgyûlés! A javaslatot az oktatási bizottság támogatja, az elõterjesztõ képviselõje is egyetért. És a tisztelt Országgyûlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 240 igen szavazattal, 13 ellenszavazat és 12 tartózkodás mellett elfogadta. Képviselõ úrnak a jelzését köszönjük. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy 20 perc szünet következik. A 20 perces szünet idõtartama...(Általános derültség, zaj.) Tisztelt Országgyûlés! 20 perc szünet következik. A szünet idõtartama alatt rendkívüli házbizottságot hívtam össze, és ez idõ alatt a szociális bizottság is ülésezni fog. Kérném az érintett képviselõtársaimat, vegyenek részt a bizottságok ülésein.

(Szünet: 12.58-13.43

Elnök: dr. Gál Zoltán

Jegyzõ: Szili Sándor)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage