Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Folytatjuk munkánkat, kérem, hogy a szavazáshoz foglalják el helyüket. Néhány perc múlva folytatjuk a szavazást.

Folytatjuk a szavazásokat.

Az ajánlás 35. pontjában Selmeczi Gabriella képviselõ asszony a törvényjavaslat 2. §-ának elhagyását és ezzel összefüggésben a törvényjavaslat 2. §-ában a törvény 40. §-ának módosítását javasolja. Az indítvány a korkedvezményes öregségi nyugdíjra terjeszt elõ, a törvényjavaslat kiegészítésére. A bizottságok nem támogatják.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 165 ellenében, 3 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 41. számú pontjában Kis Gyula a törvényjavaslat 3. § (2) bekezdésében a törvény 43. § (5) bekezdésének módosításával a nyugdíjnövelésben történõ részesülés feltételei közé a 60. életév betöltését kívánja felvenni. A bizottságok nem támogatják.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 48 igen szavazattal, 168 ellenében, 7 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 43. számú pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 5. §- ában a törvény 52. § (1) bekezdésének módosításával a rokkantsági nyugdíj állapotváltozás miatt történõ módosítását lehetõvé tevõ rendelkezés elhagyását indítványozza. Nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 178 ellenében, 10 tartózkodással nem fogadta el.

Burány Sándor úr az ajánlás 49. számú pontjában megfogalmazott módosítását visszavonta. Az ajánlás 51. és 52. számú pontjában Gyõriványi Sándor a törvényjavaslat 13. § (2) bekezdésében a törvény 95. § (5) bekezdésének, 16. § (2) bekezdésében pedig a törvény 37. § (6) bekezdésének módosításával arra tesz indítványt, hogy meghatározott feltételek esetén a végkielégítés mértéke hathavi átlagkereset összegével emelkedjék. A szociális bizottság támogatja, a foglalkoztatási és költségvetési bizottság nem támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 61 igen szavazattal, 120 ellenében, 58 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 54. számú pontjában Rab Károly a törvényjavaslat 21. §-ának új bekezdéssel történõ kiegészítésével a hatályba léptetõ rendelkezések kiegészítését kezdeményezi. A bizottságok nem támogatják.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 55 igen szavazattal, 191 ellenében, 3 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 55. számú pontjában K. Csontos Miklós a törvényjavaslat 21. § (2) bekezdésének módosításával azt javasolja, hogy a törvény 9. §-a július elsején lépjen hatályba.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 108 igen szavazattal, 147 ellenében, 8 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 57. és 59. számú pontjában Juhász Gábor és K. Csontos Miklós egyaránt a törvényjavaslat 21. § (6) bekezdésének módosítását javasolják. Mindkét indítvány az átmeneti rendelkezések pontosítására irányul. A két javaslat egymás mellett is elfogadható.

(16.30)

Elõször Juhász Gábor javaslatát teszem fel szavazásra, az ajánlás 57. számú pontja szerint. A szociális bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 37 igen szavazattal, 186 ellenében, 43 tartózkodással nem fogadta el.

Most K. Csontos Miklós javaslatát teszem fel szavazásra, az ajánlás 59. számú pontjának megfelelõen. A szociális és költségvetési bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak. (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 130 igen szavazattal, 123 ellenében, 12 tartózkodással nem fogadta el.

Az ajánlás 60. számú pontjában Filló Pál és képviselõtársai, visszavonják javaslatukat.

Tisztelt Országgyûlés! Még nem fejezték be a szavazatok összeszámlálását. Felfüggesztjük a szavazást, és addig, ameddig a jegyzõ urak dolgoznak, meghallgatjuk a miniszteri zárszót a következõ törvény szavazásánál, illetõleg egy pillanat türelmet kérek, dr. Pusztai Erzsébet ügyrendi kérdésben kér szót. Megadom.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage