Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Most tehát azokról a javaslatokról határoz az Országgyûlés, melyeket a jegyzõ úr a kormány által támogatott módosító javaslatként felsorolt és a frakciók nem kértek róluk külön szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az elõterjesztõ által támogatott módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatokat 214 igen szavazattal 50 ellenében, 15 tartózkodással elfogadta.

Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, melyekrõl a frakciók által bejelentett szavazási igények alapján még dönteni kell. A kiegészítõ ajánlás 2. számú pontjában Bedõ Tibor és képviselõtársai a törvényjavaslat 1. §-ának módosítását kezdeményezik. Javaslatuk arra irányul, hogy a normaszövegbõl elhagyásra kerüljön a "külön jogszabályban foglalt eljárási rend szerint" fordulat. Bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 29 igen szavazattal 224 ellenében, 19 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 12., 13., 14. számú pontjai egyaránt a törvényjavaslat 7. §-a helyébe új rendelkezést javasolnak. Mindhárom indítvány arról rendelkezik, hogy az ajánlattevõk a megye egészére vonatkozó közös ajánlatokat állíthatnak össze. Majd meghatározzák ezek szempontjait és a leadás határidejét.

Elõször Pusztai Erzsébet javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 14. számú pontja szerint, mely azt kezdeményezi, hogy az ismertetett lényegen túl az intézményt bezárni csak akkor lehessen, ha 35 kilométeren belül elérhetõ másik intézmény van. A javaslat nem kapta meg a bizottságok szükséges támogatását, de a képviselõcsoport kérte a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 73 igen szavazattal 184 ellenében, 19 tartózkodással nem fogadta el.

Most a szociális bizottság javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 12. számú pontja szerint. A javaslattal az elõterjesztõ egyetért, de az MDNP kérésére külön szavaz róla az Országgyûlés. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 242 igen szavazattal 18 ellenében, 20 tartózkodással elfogadta.

A kiegészítõ ajánlás 15. és 16. számú pontjai alternatív megoldást kínálnak a törvényjavaslat 8. §-ának kiegészítésére és módosítására. Ebben az ajánlat kialakításának eljárását rögzítik és az abban közremûködõket határozzák meg.

Elõször Pusztai Erzsébet javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 16. számú pontja szerint. A szociális bizottság támogatja, az önkormányzati bizottság nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Zaj, közbeszólások az ülésteremben.)

Türelem! Kis türelmüket kérném! Újra fel fogom tenni a kérdést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 250 igen szavazattal 12 ellenében, 13 tartózkodással elfogadta.

A 48. számú pontban K. Csontos Miklós a 8. § (1) bekezdése b) pontjának módosításával a megyei egyeztetõ fórum tagjaira vonatkozó rendelkezést kívánja módosítani. Az önkormányzati bizottság támogatja, a szociális nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal 157 ellenében, 50 tartózkodással nem fogadta el.

A 82. számú pontban Szolnoki Andrea és képviselõtársai a törvényjavaslat 12. § (2) bekezdése módosítását kezdeményezik. Ebben a finanszírozásra vonatkozó szabály módosul. A szociális bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 75 igen szavazattal 186 ellenében, 17 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 30., 31. és 32. számú pontjai alternatív megoldást kínálnak a törvényjavaslat 13. §-a helyébe lépõ rendelkezésre. Mindhárom indítvány az átmeneti rendelkezések átfogó módosítását tartalmazza.

Elõször Pál Béla és képviselõtársai javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 32. számú pontja szerint. A javaslatot a szociális bizottság támogatja, a többi nem támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 112 igen szavazattal 133 ellenében, 32 tartózkodással nem fogadta el.

Most Bedõ Tibor és képviselõtársai javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 31. számú pontja szerint. A bizottságok támogatják. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal 154 ellenében, 32 tartózkodással nem fogadta el.

Most a szociális bizottság javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 30. számú pontja szerint, melyet az elõterjesztõ támogat. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Zaj, moraj az ülésteremben. Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 173 igen szavazattal 68 ellenében, 36 tartózkodással elfogadta.

A 98., 99. és 105. számú pontokban Csikai Zsolt és képviselõtársai az 1. számú mellékletben a gyermek- és ifjúság pszichiátriai tevékenységére terjesztenek elõ javaslatot. Ennek alternatívája a kiegészítõ ajánlás 36., 40. számú pontjában Kelemen András indítványa.

Elõször Csikai Zsolt és képviselõtársai javaslatát teszem fel szavazásra, az ajánlás 98., 99. és 105. számú pontjai szerint. A szociális bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 111 igen szavazattal 146 ellenében, 24 tartózkodással nem fogadta el.

Most Kelemen András javaslatát teszem fel szavazásra, a kiegészítõ ajánlás 36. és 40. számú pontjai szerint. A szociális bizottság támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 87 igen szavazattal 176 ellenében, 19 tartózkodással nem fogadta el.

(17.20)

A 100. és a kiegészítõ ajánlás 39. számú pontjában Garay István két változatot terjeszt elõ, a 2. számú melléklet elsõ mondatát követõen feltüntetett matematikai összefüggés módosítását, ebbõl következõen a 2. számú melléklet 1. számú táblázatában meghatározott értékek és ágyszámok módosítását javasolja.

Elõször Garay Istvánnak a kiegészítõ ajánlás 39. számú pontja szerinti változatát teszem fel szavazásra, melyet a szociális bizottság támogat.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 31 igen szavazattal 181 ellenében, 64 tartózkodással nem fogadta el.

Most Garay István javaslatát teszem fel szavazásra az ajánlás 100. számú pontja szerint. A szociális bizottság támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 39 igen szavazattal 180 ellenében, 63 tartózkodással nem fogadta el.

A 102. számú pontban K. Csontos Miklós a 2. számú mellékletben meghatározott matematikai összefüggésben szereplõ tényezõ jelölésének magyarázata módosítását kezdeményezi, a szociális bizottság támogatásával.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 71 igen szavazattal 188 ellenében, 17 tartózkodással nem fogadta el.

A kiegészítõ ajánlás 43. számú pontjában Bakonyi Tibor a 3. számú mellékletben az Országos Sportkórház Sportegészségügyi Intézetének ágyszámát határozza meg.A szociális bizottság támogatja.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. Zaj. Közbeszólások: Igen, nem.)

Az Országgyûlés a módosító javaslatot 107 igen szavazattal 139 ellenében, 34 tartózkodással nem fogadta el.

Tisztelt Országgyûlés! A határozathozatal végére értünk.

Kérdezem: van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, melyrõl kellett volna, de nem szavaztunk? Jelzés nem érkezett.

Bejelentem, hogy zárószavazásra július 3-án kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Selmeczi Gabriella és dr. Kövér László képviselõk sürgõs tárgyalást kérve benyújtották az állam- és közbiztonságról szóló 1974. évi 17. számú törvényerejû rendelet módosításáról szóló törvényjavaslatukat. Tájékoztatom önöket, hogy az önkormányzati bizottság 1996. június 24-ei ülésén az elõterjesztést tárgysorozatába vette.

Kérdezem az elõterjesztõjüket: melyikõjük kívánja a sürgõsséget két perc idõtartamban, szóban megindokolni? Jelzik, hogy nem kívánják megindokolni. (Szórványos taps.)

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e a sürgõs tárgyalásbavétellel. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 258 igen szavazattal 8 ellenében, 6 tartózkodással a törvényjavaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság alkotmányának szabályozási elveirõl szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala.

Az elõterjesztést H/2252. számon, az alkotmány-elõkészítõ bizottság ajánlásait H/2252/256. és H/2252/294. számon kapták kézhez.

Megadom a szót dr. Gál Zoltán úrnak, az alkotmány-elõkészítõ bizottság elnökének, aki válaszolni fog a vitában elhangzottakra.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage