Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az alkotmány 24. § (3) bekezdésének értelmében az alkotmány megváltoztatásához, valamint az alkotmányban meghatározott egyes döntések meghozatalához az országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazata szükséges.

Tájékoztatom képviselõtársaimat, hogy a reggeli bejelentésre figyelemmel, miszerint Kalmár Péter képviselõi mandátumáról lemondott, a kiadott napirendi javaslattól eltérõen a módosító javaslatok elfogadásához 257 képviselõ igen szavazata szükséges.

Megkérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmány- elõkészítõ bizottság által támogatott, jegyzõ képviselõtársam által ismertetett módosító javaslatokat? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 252 igen szavazattal, 5 nem szavazattal és 22 tartózkodással a módosító javaslatot nem fogadta el. (Taps. - Dr. Pusztai Erzsébet: Tökéletes! Bravó! A kormánypártok kinyírták az alkotmányt.)

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a sportról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatok határozathozatala. Az elõterjesztést T/2421. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/2421/181. és 201. számokon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Kuncze Gábor belügyminiszter úrnak, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. (Moraj, zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage