Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, ahhoz, hogy a kormányzati munkáról véleményt alkothassunk, még Demeter Ervin képviselõtársunk igen nívós felszólalását sem kell meghallgatnunk, elég, ha a napirendi pontokat végignézzük, és a mai újságokba belelapozunk, mert akkor látni fogjuk, hogy ez a kormányzati munka a mai napirendünkön szerepel, egyrészt a nyugdíjkorhatár felemelésének a témakörét illetõ végszavazással, tehát egy olyan szavazással, amellyel ellehetetlenítik a nyugdíjasok jelentõs részét.

(13.40)

De ha tovább lapozzuk a mai napirendi pontokat, akkor láthatjuk, hogy a kormányzati politika szerepel tízezer kórházi ágy megszüntetésével, de ha a végét nézzük ennek a mai napirendipont-sorozatnak, akkor láthatjuk, hogy ott pedig már a demokrácia szûkítése, a Házszabály módosítása, a napirend elõtti felszólalások döntõ részének az elvétele áll, tehát a lakosság tönkretételétõl a demokrácia szûkítéséig minden megtalálható ebben a napirendi pontban, ami önmaga helyett minõsíti a kormányzati munkát.

Ha pedig belelapozunk az újságokba, akkor láthatjuk, hogy ez a kormányzati politika jelenti a 3,60-as kenyér ígéretét a választások elõtt, amely (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) 1996-ban a Ház nyári szabadságra menetele elõtt jelentkezik 100 forint feletti kenyérárakkal. Ez a kormányzati politika, ezért utasítja azt el a Független Kisgazdapárt. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage