Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! A Fidesz- Magyar Polgári Párt már többször elmondta, hogy amikor a kormánykoalíció két esztendejét értékeljük, akkor világosan megállapítható, hogy az ország ma rosszabb helyzetben van, mint akkor, amikor a Horn-kormány átvette a hatalmat az elõdeitõl.

Az MSZP-SZDSZ-kormány alkalmatlannak bizonyult az ország gazdasági vezetésére, gazdaságpolitikájának - mint, ahogy elõbb Ön, képviselõtársam említette - az eredménye világos, a kenyér ára átlépte a 100 forintos álomhatárt.

Ugyanakkor gazdasági prognózisaiban is már elismeri ezt maga a kormány is, hiszen amikor a kormány hatalomra lépett, akkor mindössze, akkor körülbelül 3- 4 százalék körüli volt az ország gazdasági növekedése. A jelenlegi kormányzati prognózisok szerint 1998-ra ígéri ugyanennek a növekedésnek - megtorpanás utáni - elérését a jelenlegi kormány.

Nem tétlenkedett ugyanakkor a koalíció a különbözõ pozícióknak a megszállásában. Hadd mondjak néhány példát. A Mol Rt. elnöke, a Biztosításfelügyeletnek az elnöke, az Országos Mûemlékvédelmi Hivatal, az Országos Idegenforgalmi Alap; ezeknek a vezetõ pozícióit lényegében kormánypárti képviselõkkel töltötték fel. (Közbeszólások az SZDSZ padsoraiból: Ez nem igaz! Hat éve így van!)

Miközben az összeférhetetlenségi szabályokkal kapcsolatban farizeus álláspontot képvisel a koalíciónak a nagyobbik pártja, vagyis ez idáig lehetetlenné tette és megakadályozta azt, hogy a gazdaság és a politika világos elválasztása megtörténjen.

A kialakult helyzetben a Fidesz-Magyar Polgári Párt véleménye szerint ma az országnak és a nemzetnek az érdeke, hogy a jelenlegi MSZP-SZDSZ-kormányt alkotmányos eszközökkel leváltsák. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalról. - Dr. Szabó Zoltán, mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Ez a dolga!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage