Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Hogy milyen rendkívül fontos az a kérdés, hogy a kormány milyen munkát végzett az elmúlt két évben, és hogy ennek milyenek a társadalmi és gazdasági hatásai, azt azzal tudjuk jelezni - amit már bejelentettünk két héttel ezelõtt a sajtóban -, hogy õsszel, az õszi ülésszak kezdetén politikai vitanapot kezdeményezünk a kormány kétéves munkájáról. A kezdeményezõ ív éppen itt van a kezemben - elindítjuk útjára -, kérjük képviselõtársainkat - a kormánypártiakat is -, hogy írják alá, hiszen részben ennek hagyománya van, részben valóban rendkívül fontos kérdés.

Nagyon örülnénk neki, ha addigra a kormány a társadalmi hatásokról hatáselemzést is készítene, és letenné a képviselõk elé, ha már a törvények mögött a hatáselemzéseket nem találjuk meg.

Ugyanakkor felhívom a figyelmét kormánypárti képviselõtársaimnak, hogy az ellenzék szólásjogának csorbítása nem éppen a demokrácia épülését szolgálja. A parlament nem törvénygyár, hanem a parlament a vélemények elmondásának színtere. Tehát javaslom önöknek, egyezzenek bele abba a kompromisszumba, gondolják át még egyszer a napirend elõtti hozzászólásokkal kapcsolatos álláspontjukat. Köszönöm figyelmüket. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage