Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! Amint az bizonyára ön elõtt is ismeretes, Kunos Péter volt vezérigazgatóval kapcsolatban megjelentek a médiumokban azok az adatok, miszerint nagy valószínûséggel 40 millió forint körüli végkielégítést kap majd Kunos Péter. Én úgy gondolom, hogy önöknek nagyon egyszerûen válaszolni lehetne erre a kérdésre azzal, hogy ez ítélet következményeként lehetséges, csakhogy én nem ebbõl az aspektusból kérdezem, miként lehetséges ez az óriási összegû végkielégítés.

Tehát, én abból az aspektusból teszem fel önnek a kérdést: ki a felelõs egy ilyen következményekkel járó szerzõdéskötésért? Ha jó a szerzõdés, akkor felmerül a kérdés, hogy szándékosan építettek-e be olyan elemet a szerzõdésbe, amelynek ilyen végkielégítés a következménye, ha nem, akkor úgy tehetném fel a kérdést, mégis, hogy lehetett olyan indokot találni ahhoz, hogy 40 millió forintos végkielégítés kerülhessen szóba. És mindenképpen felvetõdik az a kérdés, hogy nem arról van-e szó miniszter úr, hogy ilyen utat, tehát ilyen menekülési útvonalat kerestek Kunos Péter számára, vagy bárki számára, aki ilyen elképesztõ összegû végkielégítéshez juthat.

Éppen a mai nap hallhatták a belügyminiszter úrtól, hogy a viharkárt szenvedett összes község 28 millió forintot kap arra, hogy a kárait úgy-ahogy kezelje. Kunos Péternek (Elnök kopogtatással figyelmeztet az idõ leteltére.) egyedül lényegesen magasabb a végkielégítési lehetõsége. Kérdezem, hogy önök biztosították ezt a menekülési útvonalat, vagy miként lehetséges ez a kártérítés. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage