Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Feltételezem, hogy a kormány és személy szerint miniszter úr is teljes mértékben tisztában van a köztisztviselõi, közalkalmazotti réteg rendkívüli fontosságával egy állam életében. Mégis, most egy olyan ügyre szeretnék rákérdezni, mely ennek ellentmondani látszik. Közismert a köztisztviselõk, közalkalmazottak általános problémája, illetményeik egyre növekvõ elmaradása a versenyszféra béreitõl, a tervezett létszámleépítések miatti létbizonytalanságuk és ezek miatt közhangulatuk romlása.

Azonban én most nem erre, hanem egy, a köztisztviselõk jelentõs részét érintõ konkrét ügyre szeretnék rákérdezni. A központi államigazgatás területi szerveinél dolgozó 13 800, felsõfokú végzettségû köztisztviselõ nem kapta meg a kormánnyal megállapodásban rögzített 10 százalékos illetménykiegészítést, mely július elsejétõl járt volna.

(14.30)

Tudomásom szerint a megállapodást a Költségvetési Intézmények Érdekegyeztetõ Tanácsában ez év január 24-én írták alá, a kormány részérõl a pénzügyi és a munkaügyi miniszter. Tájékozódásom szerint a magyar köztisztviselõk és közalkalmazottak szakszervezete a béremelés elmaradását a megállapodás súlyos megsértésének tekinti, így kérdésem nemcsak erre, hanem a kormány szavahihetõségére is vonatkozik.

Kérdezem tehát a miniszter urat, miért nem kapták meg az érintett köztisztviselõk ezt a béremelést, illetve, mivel ez már tény, mikor fogják ezt megkapni? Várom válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a KDNP soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage