Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Nem tudom, hogy itt a végén mit akart ezzel mondani, hogy a kukoricából jobb lesz a termés, hogyha arra gondol, hogy a magyar fogyasztói szokások változnak, és a búza alapú kenyérrõl át fogunk térni a kukoricakenyérre, hát én ebben azért erõsen kételkedem.

Az ön válaszából annyi mindenesetre kiderült, hogy tévedett, és rosszul mérte fel, rosszul kalkulált azzal, hogy a búza áremelkedése és árcsökkenése következtében milyen kenyérárral lehet majd számolni. Én ezt nem tartom feltétlenül bûnnek, de ezt a beismerést legalább vártam volna öntõl.

Az ön kormánya azt ígérte a kormányra lépéskor, hogy kemény inflációellenes lépéseket tesz. Tudjuk azt jól, hogy az energiaárak emelkedése bizony központi árintézkedésekbõl indult ki, az energiaár pedig befolyásolta a kenyér árát. Ezekkel önnek kalkulálnia kellett volna, számolnia kellett volna, akkor most nem lenne az a kellemetlen helyzet, hogy egy ellenzéki képviselõ azt kérje öntõl számon, hogy egy hónappal ezelõtt miért ígérte pontosan annak az ellenkezõjét, mint ami a kenyér árában bekövetkezett. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage