Kelemen András Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, államtitkár úr válaszát. Annál is inkább, mert hogyha nem is fejlesztésrõl, de szinten tartásról akarunk beszélni, bár azt hiszem, hogy a fejlesztésre is rászorulna - a helyzet ismerete alapján - az ellátás, akkor tudjuk nagyon jól, hogy gyakorlatilag a három MiG-2-es gépbõl csak egy mûködõképes. Az egyik éppen leállítás elõtt áll, a másik már nem is mûködik. A három másik francia típusú gépbõl az egyik éppen a közelmúltban balesetezett, tehát igen kevés kapacitás áll rendelkezésre. Két gép pedig merev szárnyú, amelyik mindenhol nem tud megjelenni.

A másik kérdés az, hogy, tudjuk nagyon jól, hogy Székesfehérváron megszûnt a repülõtér tavaly. Debrecenben idén megszüntetésrõl volt szó, és végül is - úgy tudom - nem a kormány beavatkozása mentette meg a debreceni repülõteret, hanem a megyei és a városi közgyûlés 2-2 millió forintot ad arra a célra, hogy ez fennmaradjon.

Tehát ugyanakkor a légi betegszállítás személyzete is kénytelen volt kft.- be tömörülni, és plusz bérrepüléssel tartja fent a mûködését. Tehát úgy érzem, hogy nincs kellõen támogatva. Tehát én azt szeretném kérni, hogy arra vonatkozólag itt egyértelmû legyen a helyzet, hiszen nyilatkozathelyesbítésre a korábbiakban nem került sor, és a helyzet úgy tûnik, hogy romlik.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage