Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Miniszter Úr! Minden ellenkezõ híreszteléssel szemben, az Országgyûlés megválasztott képviselõinek túlnyomó többsége komolyan akar dolgozni. Hogy lépést tartson az idõszakosan nagyon erõs ütemmel, amit a kormányzat diktál, csak úgy képes felkészülni, ha a kormány jogalkotási programjának ismeretében, és bízva abban, elõre dolgozik például a most elkövetkezõ nyáron.

Sajnos azonban a jelek arra mutatnak, hogy erre a kormány nem nyújt kellõ módot. A kormány a jelenlegi szabályok szerint maga, minden beleszólás nélkül alkotja meg jogalkotási programját. Ebben közli, hogy a különbözõ törvényjavaslatokat mikor nyújtja be.

A második félév jogalkotási programját tanulmányozva kiderül, hogy júniusban négy törvényjavaslatot kellett volna, hogy benyújtson, és - most már júliusban vagyunk - újabb négyet, nem szólva az augusztusi programról.

Miután ezek nem kerültek kézbe, az országgyûlési képviselõ nem élhet azzal a lehetõséggel, hogy valami idõt nyerjen.

Ezért tettem fel az elnöknõ által ismertetett kérdést, és várom arra a megfelelõ választ. Hozzá szeretném mindenesetre tenni, hogy például a júniusra ütemezett négy törvényjavaslat közül három már szerepelt az elõzõ jogalkotási programban, mégpedig '96. februári ütemezéssel. Ez még súlyosbítja, még indokoltabbá teszi kérdésemet. (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage