Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Köszönöm, miniszter úr! A múltra utalásánál, csak szeretném felhívni a figyelmet, hogy a múltban a házbizottság révén is, és közvetlenül is, a frakcióknak módjuk volt az ütemezés realitását is mérlegelni. Ez most már nincs meg, a kormányé a teljes felelõsség az elõterjesztésben és a döntésben.

Legyen szabad felhívni a figyelmét, hogy Horn Gyula miniszterelnök úrnak az a Gál Zoltánhoz intézett levele, amelynek mellékleteként a jogalkotási programhoz mi is hozzájutottunk másolatban, júniusi keltezésû, tehát módja lett volna figyelembe venni, hogy mi a realitás az eredetileg kialakított ütemezésben.

A másik, egy példával szeretnék élni, ezek között a javaslatok között ott van például a lakás- takarékpénztárakról szóló, amely ugyancsak már ismételten szerepelt a jogalkotási programban. (Csengõ.) Egyes pénzintézetek olyan tájékoztatókat jelentetnek meg, miszerint õk készen állnak az igénylõk törekvéseinek méltánylására, de a parlament még nem alkotta meg a szükséges törvényt. (Az elnöknõ kikapcsolja a felszólaló mikrofonját.) (Taps az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage