Kiss Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Asszony! Elõször a történésekrõl szeretnék röviden szólni. '94 decemberében fogadta el az Európai Unió ezt a programot, és errõl a társult országokat '95 júniusában tájékoztatta egy külön értekezlet formájában.

Ezt követõen a tárcánál megindult a program elõkészítése és így megalakulhatott a Leonardo- Programiroda Nemzeti Szakképzési Intézet keretében, ha jól emlékszem '95. november közepén.

(15.00)

Az Európai Unió ehhez - már hogy a program megindulhasson - 575 ezer ECU-t biztosított támogatásként, és magyar forrásból, a Munkaerõ-piaci Alap szakképzési alaprészébõl, hogy a magyar feltételeket pontosan meg tudjuk teremteni: 85 millió forintot mi magunk is rendelkezésre bocsátottunk. Ennek köszönhetõ, hogy megkezdhettük a program indító szemináriumát ez év tavaszán, áprilisban ezt megtartottuk. Ezt követõen az Országos Szakképzési Tanácsban a koordinációs tanácsra vonatkozóan kialakult, a koordinációs bizottságra, a javaslat ez. Az elmúlt hónapban volt, tehát megkezdheti a társadalmi bizottság is a programot. Így most úgy számolunk, hogy '96 szeptemberében, tehát ez év szeptemberében a hivatalos indító konferencia után megkezdõdhet az elõkészületek után már a hivatalos, a pályázatokat is elõkészítõ munka.

Így összességében azt tudom mondani, hogy Magyarország teljes jogú pályázóként '97. január 1-jétõl vehet részt a programon. Ettõl kezdõdõen nyílik meg ez a nagy program itt, Közép-Kelet-Európában, elõször Magyarország számára, és innentõl tulajdonképpen a korábbi emberi erõforrás-fejlesztési programok utódjaként mûködik a Leonardo da Vinci Program Magyarországon. Köszönöm a kérdését.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage