Rózsa Edit Tartalom Elõzõ Következõ

RÓZSA EDIT (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Csongrád megyében, Hódmezõvásárhelyhez közel, annak közelében lévõ kútvölgyi Szakosított Otthon halmozottan fogyatékos, szellemileg is sérült, önmagukat ellátni képtelen emberek érdekében tesszük föl kérdéseinket.

Az az ingatlan, amely számukra fönn van tartva, egyre kevésbé szolgálhat otthonukként, tudniillik lakhatatlanná vált, életveszélyessé váltak az épületek.

Errõl egyébként képviselõtársaimmal - Gombos Andrással és Fritz Péter képviselõtársammal - személyesen is meggyõzõdtünk.

Tudjuk, hogy több bentlakásos szociális intézmény van a kútvölgyihez hasonló helyzetben, de fontosnak tartjuk, hogy az ott élõ emberek körülményei, szakszerû ellátásuk feltételei biztosítva legyenek.

Tisztelt Államtitkár Úr! Milyen konkrét elképzelései vannak az egészségügyi kormányzatnak a körülmények javítása érdekében? Kérdezzük továbbá, hogy milyen konkrét segítséget kérhetnek és várhatnak azok az emberek, akik minden szempontból másokra, jelen esetben most ránk vannak utalva? Köszönöm a figyelmét. (Általános taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage