Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Elõre is elnézést kérek a kérdésért, hiszen hogy a miniszterelnök úr a kisembereket szereti-e vagy a nagy házakat, a legutóbbi idõkig ez mindenki elõtt egy nyílt és eldöntött kérdésként szerepelt. Hiszen a miniszterelnök úr többször kifejtette, hogy õ szegény ember, a szegény emberek híve, hiszen maga is egy hatlakásos bérlakásban lakik, egyéb vagyona nincs. A hobbija az, hogy a szemetet lehordja a kukába, no meg megtudhattuk Friderikusztól, hogy emellett kijár kapálni, gyomlálni egy üres telekre.

Most hirtelen kiderült, hogy ugye, a telkecskén nagy villámgyorsan fölépült egy 120 milliós házacska és rajta egy uszodácska kb. 20 millió forint értékben. Tehát kiderült, hogy inkább a nagy villáknak a barátja, mint a kisembereké.

Na most ugye, itt ha felidézzük a miniszterelnök úr salgótarjáni beszédét, olyan részleteit, mint például: "nincs mit tenni, ki kell bírni" ugye, mondotta a munkanélküli szegény embereknek; "nem tétlenkedik a kormány" - tette hozzá ezt is vigasztalásul, hogy jó úton haladunk.

(15.10)

Hát ugye, az utóbbit azt el kell ismernem, hogy valóban így van, mert nem tétlenkedett: néhány hét alatt fölépült ez a 120 milliós házacska. De ha összevetem a mai elõterjesztést a viharkárban tönkrement települések megsegítésével, ami eredetileg 15 millióra vonatkozott - a múlt héten még így volt -, hát ha csak mondjuk elmaradt volna a villaépítéstõl az uszodaépítés (az uszoda egymaga a hírek szerint 20 millió forintba került), akkor mindjárt 35 millió állt volna rendelkezésre 15 helyett a szegény kistelepülések megsegítésére.

Kérdezem ezek után, mit higgyek a miniszterelnök úrról, mit szeret õ? A kisembereket vagy a nagy villákat? Érdeklõdéssel várom a válaszát. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage