Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Az alkotmány 27. §-a értelmében a kormány tagjaihoz interpellációt és kérdést a feladatkörükbe tartozó ügyekben intézhetnek a képviselõk. Én úgy gondolom, hogy a családi ház építése sem a miniszterelnöknek, sem a válaszadásra kijelölt külügyminiszternek nem tartozik a feladatkörébe.

Nem tudom, hogy a miniszterelnök úr ápol-e baráti viszonyt a nagyobb házakkal. Azt tudom, hogy olyan párt elnöke, amely valóban felvállalja a kisemberek gondjait, és olyan kormányt... (Morajlás a jobb oldalról.) Megvárom, míg kiörülik magukat képviselõtársaim. És olyan kormány miniszterelnöke, amely a programjában ugyancsak ezeknek a gondoknak az orvoslását tûzte célul, és igen, ezen az úton halad. És tudom azt is, hogy bárkinek joga van családi házat építeni, ha a költségeket törvényesen szerzett jövedelmébõl fedezi, legyen az a fizetése, legyen az honorárium vagy könyv szerzõi díja.

Miniszterelnök úr kijelentette, hogy kész egy esetleg létrehozandó parlamenti vizsgálóbizottság elé állni, és elszámolni a költségekrõl. Mindaddig, ameddig ez meg nem történik, addig csak ilyen állítólag 120 millió állítólag 20 millió, vagy a hírek szerint ennyibe, annyiba kerülõ házról beszélünk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage