Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Kéviselõ Asszony! Szeretném nyomatékosan kijelenteni, hogy a tárca természetesen fontosnak tartja az Európai Folklór Központ budapesti mûködését. Hogy ez így van, azt mi sem bizonyítja inkább, mint hogy miniszter úr június 24-ei sajtótájékoztatójában, amelyet a Néprajzi Múzeumban tartott, jelentette be, hogy a központ idén is megkapja azt az 5 millió forintos hozzájárulást, amellyel a tárca '94-ben is és '95-ben is kiegészítette az UNESCO 20-40 ezer amerikai dollár közötti támogatási összegét.

Ezt a központ által végzett munkát egyébként az UNESCO 28. közgyûlése is elismerte. Kétségtelen tény, hogy szervezési, pénzügyi hiba miatt idén nem jutott el a szükséges támogatás eddig még nem jutott el a központhoz. A hiba orvoslására intézkedés történt, ugyanakkor annak érdekében, hogy ilyesmi a jövõben ne ismétlõdhessék meg, a tárca és a központ közösen keresi a megoldást.

A válasz tehát, képviselõ asszony végül feltett kérdésére az, hogy mulasztás okozta, a mulasztás jóvátételére intézkedés történt, és keressük annak lehetõségét, annak megoldását, hogy jövõre ilyenre ne kerülhessen sor. (Szórványos taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage