Bogárdi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr! Tisztelt Ház! Rendkívül kényes a tejpiaci egyensúly Magyarországon, és egyes szakemberek szerint jelentõs mennyiségû - mintegy 200 millió liter - tejet ki kellene vonni a hazai tejpiacról ahhoz, hogy ez a bizonyos egyensúly beálljon.

Néhány helyen már jelezték a tejfelvásárlók, hogy a magántermelõktõl nem hajlandók átvenni a tejet különbözõ kifogások miatt.

Ebben a - nyugodtan nevezhetõ - vihar elõtti csendben nagyot durrant a hír, miszerint jelentõs mennyiségû savóport hoztak forgalomba Magyarországon. (Moraj a teremben.)

Mivel ez egy egyszerû csalás volna, de jelentõsen befolyásolja a piaci helyzetet, kérdezem immáron államtitkár urat: tudjuk-e, hogy mennyi savópor került valójában forgalomba, és hogy honnan származik ez a bizonyos savópor?

Remélem, államtitkár úr sem és a kormány sem osztja a Népszabadság véleményét - és néhány idézetet olvasnék -, miszerint ezzel a bizonyos hamisítással az volt a probléma, hogy túl olcsón adták. "A kávé olyan finom volt, mint a tejportól. A fõ hibát - mármint a csalók - azzal követték el, hogy az egészséges port nem drágábban, hanem éppen hogy olcsóbban árulták. Így jár, aki nem elég mohó." - tanulsága a cikknek. Kérdezem államtitkár urat: remélem nem osztja ezt a véleményt? Köszönöm. (Taps az MDF soraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage