Petõ Iván Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PETÕ IVÁN (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem tisztem, hogy a legfõbb ügyész úr mellett vagy bármilyen módon az interpelláció ügyében felszólaljak, de itt egyértelmû helyzetrõl van szó. A kisgazda képviselõ interpellációja ügyében szavazott a parlament, és közel 90 százaléka a parlamenti szavazóknak elfogadta a választ, és ezzel véleményt nyilvánított.

Ezt Torgyán József képviselõ úr, ahogy szokták ügyvédi körökben mondani, tanult kolléga, pontosan tudja, tehát az ügyrendi javaslata nyilvánvalóan értelmetlen volt a megfogalmazás pillanatában.

(17.20)

Sajnálatos módon az derült ki ebbõl a felszólalásból, hogy bármiféle Házszabály-módosítás értelmetlenné válik akkor, ha a képviselõk, és különösen képviselõcsoport-vezetõk célnak azt tekintik, hogy visszaélnek a Házszabály adta lehetõségekkel. Itt errõl volt szó. (Taps a koalíciós pártok soraiban.)

Ha már az ügyrendi javaslathoz hozzászólok, szeretném a jegyzõkönyvbe rögzíttetni, hogy maga Torgyán képviselõ úr sem tudta nevetés nélkül megállni, amikor azt találta mondani, hogy az SZDSZ-képviselõk ordibálnak, hiszen tudja pontosan, hogy ez nem áll. Én kisgazda képviselõktõl szoktam, akár felszólaláskor hangerõben ordibálást hallani, akár más képviselõk megszólalásakor. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage