Dobos Krisztina Tartalom Elõzõ Következõ

DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nagyon nehezen szólalok meg ebben a késõi órában (Derültség.), mégis azt kell mondjam, hogy abban a közoktatási törvényben, ahol 59 darab koherenciazavart kiküszöbölõ módosító indítványt nyújtott be a kormány utolsó pillanatban, azt gondolom, hogy érdemes lenne egy picit elgondolkozni a parlamenti képviselõknek. Annál is inkább, mert a módosító indítványok egy részét csak leánykori nevén lehet nevezni koherenciazavarnak, valójában lényeges tartalmi változtatást igényel. Igen meglepõ módon koherenciazavarnak tûnik az, hogy matematikából nem kötelezõ érettségizni, erre az ember azt gondolná, hogy ez egy tartalmi kérdés, sokat tanul az a képviselõ, aki az alkotmányügyi bizottság ajánlását áttekinti. Igen meglepõ módon koherenciazavarnak tûnik az, hogy a csoportlétszámokat nem kell figyelembe venni ezentúl, ez nyilvánvaló megint egy tartalmi kérdés, a tervezés kapcsán felmerült, hiszen azok a viták, amelyek folyamatosan folytak az elmúlt idõszakban, amin kormánypárt és parlamenti képviselõk, ellenzéki képviselõk vitatkoztak, ezekrõl mint koherenciazavarról hirtelen azt mondja a parlament, hogy nem is lényeges kérdések.

Én nagyon megdöbbentõnek tartom azt a törvénymódosítást, ahol több száz - kormánypárti képviselõk által benyújtott - módosító indítvány szerepel, és nagyon megdöbbentõnek tartom azt a törvénymódosítást, amit el fog fogadni a Ház, ahol 59 módosító indítványról, amelyek csak egy részét vázoltam, hogy valóban nem koherenciazavarok, hanem tartalmi módosítást jelentenek, arról egy szóval vagy egyetlenegy szó vesztegetése nélkül szavazunk.

Én ismét felhívom a parlamenti képviselõk figyelmét, hogy gondolják meg, hogy mit fognak szavazni ebben a kérdésben, hiszen itt alapvetõen lényeges kérdésekben változtatunk, és mi leszünk az okai annak, hogyha valóban tízezer számra bocsátják el a pedagógusokat, és hogyha az önkormányzatok kénytelen bezárni az iskolákat. Köszönöm szépen. (Taps az MDF padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage