Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Ebben a késõi órában csak egészen röviden szeretném a KDNP véleményét elmondani.

A kormányzat azt mondta ezen az, általános vitában, hogy példátlan méretû társadalmi elõkészítés után készítette elõ ezt a törvényt. Én azt mondom, hogy példátlan méretû gondatlansággal készítette elõ ezt a törvényt a kormányzat, ezt bizonyítja ékesen az az 59 javaslat, amelyeket "koherenciazavar" címszó alatt terjesztett be az utolsó pillanatban a kormányzat. Jellemzõ a kormányzat elõkészítõ munkájának a hiányosságára az is, hogy még ma is kellett volna bizottsági ülésen részt venni. Én magam részérõl nem is vettem ezen részt, mert teljesen komolytalannak éreztem azt, hogy az utolsó pillanatban próbáljuk menteni a menthetõt. Ebbõl a törvénybõl normális törvényt semmiféle javaslattal nem lehet létrehozni.

Ezért a KDNP nem javasolja ezt a törvényt, mert ez a törvény példátlan kezdete lesz a magyar közoktatás leépítésének, és ehhez a KDNP nem fogja a nevét adni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage