Szabad György Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABAD GYÖRGY (MDNP): Tisztelt Elnöknõ! Tisztelt Országgyûlés! A Magyar Demokrata Néppárt nemmel szavazott a javaslatra, és szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy nagyon határozott nem.

Az 1993-as, ezt megelõzõ közoktatási törvényt nem akarjuk dédelgetni, nem mondjuk azt, hogy nem volt javítanivaló azon. Néhány módosításra szükség volt, s ami a jelenlegi törvénybõl elfogadható, az még leginkább ez a toldozó- foldozó módosítás-sorozat, amit az elõzõ törvényen végrehajtott.

De amihez koncepcionális igénnyel hozzányúlt, ott sajnos azt kell mondanom, hogy lényegében mindenütt kárt okozott. Széttörte az elõzõ törvénynek az egységét, logikáját anélkül, hogy helyette újat tudott volna teremteni.

A legfõbb kérdésekben nyilatkoztunk. Nyilatkozatainkat, módosító javaslatainkat elvetették. Sajnáljuk, és meg vagyunk gyõzõdve, hogy ez a törvény újabb módosítási igényt fog támasztani, mégpedig nem a részleteket illetõen, hanem a törvény csontozata szorul majd reparálásra. Köszönöm. (Taps az MDNP, MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage