Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS KÁLMÁN (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! A Kereszténydemokrata Néppárt egységesen nemmel szavazott az oktatási törvényjavaslatra. Egységesen nemmel szavazott, mert az a véleményünk, hogy ez a törvény nem az 1993-as törvény nyomvonalán halad, hanem attól jelentõsen eltér.

Ez a törvény nem a közoktatás fejlesztésének, hanem a közoktatás leépítésének a törvénye, és ez a jelenség nem most kezdõdött, hanem 1995-ben, akkor, amikor a parlament elfogadta az úgynevezett kis csomagot, és akkor megszüntette a magyar közoktatásügyben a szakmai ellenõrzést, és tönkretette a nemzeti alaptantervet.

Ettõl a pillanattól kezdõdõen ez a folyamat már megállíthatatlan lett. Ez a jelenlegi módosítás ezt a folyamatot tovább fogja fokozni, ezért a KDNP nemmel szavazott, mivel mi nem tudunk ahhoz társak lenni, hogy itt több ezer vagy több tízezer pedagógust elbocsássanak, nem tudunk társak lenni az iskolák bezárásához.

Még egy pontosítással szeretném befejezni a mondandómat. Dobos Krisztina szavait annyiban szeretném pontosítani, hogy ennek a törvénynek a megszavazásáért nem az ellenzék, hanem önök, kormánypártiak felelõsek, és önök kormánypártiak lesznek felelõsek a magyar közoktatásügy leépítéséért.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage